Zomerlessen juni 2018


Introductielessen Argentijnse Tango
Tijd
19:00 tot 20:00
Niveau Geen danservaring nodig
Kosten €45 voor de serie of €12 voor een losse les.
Vier lessen om kennis te maken met de Argentijnse Tango. In deze lessen komt steeds een ander aspect aan bod. Bij voorkeur volg je de hele serie, maar een losse les behoort ook tot de mogelijkheden. Een partner is niet perse nodig, maar wel gewenst.

Orkesten en cadencia
Tijd
20:10 tot 21:25
Niveau halfgevorderde
Kosten €55 voor de serie of €15 per les
Cadencia zou je kunnen zien als een repeterende, ritmische boog die je in een bepaalde gemoedstoestand brengt; denk bijvoorbeeld aan het ritme van een trein, of de golven van de zee. Ieder orkest heeft een eigen kleur en dynamiek die je lijf in een andere gemoedstoestand brengt. In deze serie zoeken we, aan de hand van traditionele milonguero-sequenties, naar een aangename cadencia waarin de kleur en dynamiek van een orkest tot uitdrukking komt.

Basiscursus milonga con traspie
Tijd 21:30 tot 22:30
Niveau beginner en halfgevorderd
Prijs €48 (Losse les mogelijk in overleg)
Traspie betekend zoveel als struikelen. Natuurlijk struikelen we niet echt, maar het lijkt er som wel een beetje op. We dansen namelijk steeds dubbeltempo’s met veel cortado’s. De meeste milonga’s zijn erg snel. Om ontspannen te kunnen dansen is het prettig om in een ritmische flow te komen en te kiezen voor ofwel milonga con traspie, ofwel milonga “Lisa”(enkeltempo). Je hebt namelijk geen tijd om over je pasjes na te denken. In deze cursus leer je de basis van de milonga con traspie waarbinnen we een aantal leuke variaties aan gaan leren.

Volg je zowel de cursus orkesten als de cursus milonga con traspie, dan krijg je korting en betaal je €80 (deze kortingsregeling geldt niet voor losse lessen)
De lessen vinden plaats in de benedenzaal van Pand 18, sint Josephstraat 18 in Den Bosch.
Je kunt je aanmelden voor de cursussen via willemijn@firulete.nl
Voor een losse les kun je ruim op tijd naar Pand 18 komen en het bedrag ter plekke contant (en mogelijk gepast!) betalen.