Over de Docenten

Willemijn van de Boer

Willemijn van de Boer

Over Willemijn:

In 1998 kruiste de Tango mijn pad en raakte ik volledig in haar ban.
Zo groot en nooit verminderd:  De liefde voor haar muziek, de fascinatie voor haar schoonheid en het eeuwige verlangen naar de intensiteit van het contact…

In 2005 begon ik met les geven binnen de school voor Argentijnse Tango van Carla Soomer op de locaties Utrecht, Culemborg en Gouda waar ik met veel plezier gewerkt heb. Om een eigen vorm te kunnen geven aan mijn visie op het les geven besloot ik in 2008 mijn eigen school op te richten in Den Bosch onder de naam Firulete.

Sinds 2011 werk ik nauw samen met Carlos Alberti (Arg.) Wij onderwijzen uitsluitend tango in milonguero-stijl aan onze cursisten. Deze stijl is ontstaan tijdens de gouden jaren van de tango, eind jaren 30 tot halverwege de jaren 50, in het nachtleven van Buenos Aires. In onze lessen leer je niet alleen dansen, maar wordt je ook onderwezen in de geschiedenis van de muziek, de cultuur en tradities. Lees meer over de milonguero-stijl.

Naast de reguliere lessen verzorg ik workshops op locatie bij onder meer bruiloften en partijen, teambuilding en bedrijfsuitjes. Daarnaast werk ik samen met Dorine Lustig van TangoToolsTraining. Ik assisteer haar bij trainingen en workshops over communicatie, leiderschap en samenwerking.

De laatste jaren ben ik mij meer en meer gaan verdiepen in de muziek en heb inmiddels een uitgebreide collectie en kennis van Tango muziek. Ik draai op de maandelijkse dansavond van Firulete in Den Bosch en wordt regelmatig als gast DJ uitgenodigd op diverse locaties in Nederland en België.

 

 

 

Carlos Alberti

Carlos Alberti

Over Carlos :

Carlos, geboren in Cordoba, Argentinië, leefde enige tijd met zijn ouders in ballingschap en verhuisde daarna naar Buenos Aires. In de tachtiger jaren vertrok Carlos naar     Amsterdam om daar zijn studie aan de filmacademie voort te zetten. Als kostbaar erfgoed nam hij mee in zijn bagage: De Argentijnse Tango. Carlos is een Milonguerodanser  pur  sang en reist ieder jaar terug naar Buenos Aires om zicht te laten inspireren, zch te ontwikkelen en de nieuwste trends in de milonga’s op de voet te kunnen volgen. Als docent  werkt Carlos met verschillende tanguera’s waaronder Claudia Jacobsen en Mirta Tysera, op diverse plekken in Europa. Sinds oktober 2011 is hij verbonden aan Firulete in Den Bosch.  Zijn lessen zijn inspirerend en prikkelend. Dansen vanuit de ontspanning in een innige omhelzing in interactie met de muziek en de andere koppels op de  dansvloer zijn uitgangspunt voor zijn lessen.

 

 

6.440 reacties op Over de Docenten

Reacties zijn gesloten.